Met Gala несъмнено е едно от най-очакваните събития в модната индустрия,

...
Met Gala несъмнено е едно от най-очакваните събития в модната индустрия,
Коментари Харесай

Всичко, което знаем за Met Gala 2024 - от темата до водещите

Met Gala несъмнено е едно от най-очакваните събития в стилната промишленост, когато в първия понеделник на май по големия червен килим в музея Метрополитън в Ню Йорк минават някои от най-актуалните звезди, постоянно в най-екстравагантните си визии. Истински театър, в който фокусът е напълно върху тоалетите.

А тази година дрескодът ще е „ Градината на времето “. Той е обвързван с тематиката на бала, която е съобразена с пролетната галерия в Института за костюми на „ Метрополитън “. Тази година тематиката е „ Спящи хубавици: Да пробудим модата още веднъж “. Кураторът Андрю Болтън, който управлява всички изложения на музея, изясни, че експозицията включва както редки исторически дрехи, по този начин и съответстващи модерни фешън решения.

На 6 май ще бъдат Дженифър Лопес, Бед Бъни, Крис Хемсуърт и Зендея, които ще се причислят към основната редакторка на Vogue Ана Уинтур, движещата мощ на бала, като водещи на събитието.

 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Това е третото присъединяване на Бед Бъни на бала и първото за Хемсуърт. Лопес е била в листата на гостите 13 пъти, а Зендея - пет.

Почетни ръководители са креативният шеф на испанската първокласна марка Loewe Джонатан Андерсън и основният изпълнителен шеф на „ ТикТок “ Шоу Цзъ Чу. „ ТикТок “ е спонсор на бала, с поддръжката на Loewe.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Vogue (@voguemagazine)
Какво се случва на Met Gala 
Официално вечерта е бенефисът на Института за костюми на музея " Метрополитън ". Събитието се организира всяка година в първия понеделник на май, с цел да набере средства за  музея. Миналата година музеят набра 17,4 милиона $ за изложбата, а общо досега са събрани 223,5 млн. $. Билетите за празненството стартират от $50 000, а описът с посетители единствено с предложения се управлява прецизно от основния редактор на Vogue Ана Уинтур.  

Освен специфична покана от „ Мет Гала “, звездите могат да получат покана и от известни фешън къщи, които резервират маси, чиито посетители би трябвало да бъдат облечени от марката.

Обществената страна на вечерта е запазената марка на събитието, която се случва на територията на стълбите на музея, където гостите дефилират демонстрирайки  своите авангардни фешън решения, преди да се насочат вътре, където пресата, телефоните и обществените медии са строго неразрешени.

Първата церемония вечер се организира през 1948 година, проведена от стилната публицистка Елинор Ламберт, тогава тя е отдадена на новосъздадения Институт по костюми на музея на изкуството „ Метрополитън “ в Ню Йорк за да се подтиква висшето общество в Ню Йорк да направи подаяние за него.  Стойноста на билета тогава е била 50 $.

До 1971 година събитието се организира тук-там като Уолдорф-Астория, Сентръл парк и Рейнбол Рум. Но същинският искра на вечерта, с което я познаваме и през днешния ден, идва през 1972 година, когато Даяна Вриланд - бивш главен редактор на Vogue, става съветник на Института. Тя ловко съумява да ориентира събитието към светските среди и да ангажира нашумелите звезди и известни персони от сферата на модата, музиката, филмовото изкуство, спорта, политиката и бизнеса.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР